Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Περιζήτητοι και καλοπληρωμένοι οι μισθοφόροι


Περιζήτητοι και καλοπληρωμένοι οι μισθοφόροι

15 Απριλίου 2009, 22:00


Μεγάλη παραμένει η ζήτηση για μισθοφόρους στρατιώτες. Μάλιστα, η ζήτηση υπερκαλύπτει την προσφορά, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών. Γι αυτό το λόγο, τα χρήματα που προσφέρονται, είναι ακόμη πολλά.

Σε περίπου 50.000 υπολογίζονται οι «μισθοφόροι», που απασχολούν εταιρίες, όπως η Blackwater και μάλιστα μόνο στο Ιράκ.

«Τα ποσά είναι εξωφρενικά», είπε, μιλώντας στη Deutsche Welle ο συγγραφέας του βιβλίου για τον ιδιωτικοποιημένο πόλεμο, Φραντς Χουτς: «Οι περισσότεροι κερδίζουν από 700 μέχρι 1.000 ευρώ την ημέρα, καθαρά.

Οι 4.000 Γερμανοί μισθοφόροι -πρόκειται για συντηρητικό υπολογισμό- που αναφέρω στο βιβλίο μου, κερδίζουν συνολικά περίπου 62 εκατομμύρια ευρώ το μήνα, αφορολόγητα. Αυτό είναι και το κίνητρο για τους περισσότερους, που ακολουθούν αυτό το επάγγελμα».

Υπάρχουν πολλοί που γίνονται μισθοφόροι για ιδεολογικούς λόγους, επειδή ανήκουν στην άκρα δεξιά. Σε ό,τι αφορά στους Γερμανούς, οι συγκεκριμένοι σκέφτονται τη «μεγάλη Γερμανία».

«Από μισθοφόρους», επισήμανε ο κ. Χουτς, «που πήραν μέρος κυρίως στα Βαλκάνια, στο πλευρό των Κροατών, ακούς συχνά ότι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι, ώστε να αποκτήσει η Γερμανία μια νέα θέση στην παγκόσμια τάξη πραγμάτων».

Ωστόσο, ο «κλάδος» ανθεί παγκοσμίως. Περίπου ενάμισι εκατομμύριο μισθοφόροι κερδίζουν το ψωμί τους σ’ όλο τον κόσμο, σ’ όλες τις εμπόλεμες συρράξεις.

(Πρώτη καταχώρηση 15 Απριλίου 2009, 19:15) pigi---zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου