Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Έξω οι έμποροι, μέσα οι χρήστες

29 Απριλίου 2009, 22:46


Εξαντλούν όλη τους την αυστηρότητα στους χρήστες ναρκωτικών ουσιών, νυν και πρώην, και όλη τους την ανοχή στους εμπόρους. Δύο νέοι άνθρωποι έζησαν τον παραλογισμό και την κατάχρηση εξουσίας της Αστυνομίας σε όλο της το μεγαλείο, σε μία επίδειξη «υπερβάλλοντος ζήλου».

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Καβάλας τους απήγαγαν, τους εξευτέλισαν και τους ανέκριναν χωρίς λόγο, ζητώντας τους να ομολογήσουν πράξεις τις οποίες δεν είχαν διαπράξει!

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στις 25 Απριλίου. Όπως καταγγέλλει στη zougla.gr η 25χρονη Τίνα, τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της, Αντώνης, πρώην χρήστης ναρκωτικών που κατάφερε να απεξαρτηθεί και βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας, απήχθησαν με «γκανγκστερικό» τρόπο από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καβάλας και ανακρίθηκαν επί 7 ολόκληρες ώρες χωρίς να τους εξηγήσουν το λόγο της βίαιης προσαγωγής τους στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ακούστε πώς περιγράφει στη zougla.gr την τρομακτική εμπειρία της η 25χρονη κοπέλα.


Η απίστευτη περιπέτειά τους ξεκίνησε, όταν η νεαρή γυναίκα πετάχτηκε να πάρει ψωμί. Έξω από το κατάστημα τη σταμάτησε ένας άγνωστος άνδρας, λέγοντάς της ότι είναι από την Ασφάλεια, χωρίς ωστόσο να της δείξει κάποιο σήμα.

Τότε ένα τζιπ με φιμέ τζάμια της έκλεισε το δρόμο και ένας αστυνομικός την άρπαξε, την πέταξε μέσα στο τζιπ, την έδεσε πισθάγκωνα με χειροπέδες, της πήρε το κινητό και τα κλειδιά του σπιτιού της. Την άφησε κλειδωμένη μέσα στο τζιπ μαζί με τον άνδρα που της συστήθηκε ως «αστυνομικός της Ασφάλειας», ο οποίος - ενώ ήταν δεμένη- της έκανε σωματικό έλεγχο, ψάχνοντας μάλιστα σε σημεία που μόνο γυναίκα αστυνομικός θα επιτρεπόταν να ερευνήσει.

Στο μεταξύ, οι συνάδελφοί του, εισέβαλαν χωρίς ένταλμα στο σπίτι τους, πέρασαν χειροπέδες στο σύζυγό της, τον έσυραν έξω, έψαξαν το επαγγελματικό αυτοκίνητό του και παρά το γεγονός ότι δε βρήκαν απολύτως τίποτα, τον έβαλαν κι εκείνον στο τζιπ και ξεκίνησαν με προορισμό το Αστυνομικό Τμήμα.

Καθ’ οδόν προς την Ασφάλεια, η Τίνα αντέδρασε και ζήτησε να της εξηγήσουν τι συμβαίνει. Τότε ο ένας από τους αστυνομικούς την απείλησε με χειροδικία. Όταν έφτασαν στο Τμήμα έβγαλαν τις χειροπέδες του Αντώνη, αλλά όχι τις δικές της με τη δικαιολογία ότι… δεν έβρισκαν το κλειδί!

Ύστερα από 7 ολόκληρες ώρες ανάκρισης σε διαφορετικά δωμάτια και αφόρητες πιέσεις «να τους δώσουν κάτι» για να συντάξουν τη δικογραφία, χωρίς να τους επιτρέπουν να ειδοποιήσουν κάποιον δικό τους ή το δικηγόρο τους, στις 3:30 τα ξημερώματα τους άφησαν να φύγουν. Προηγουμένως, τους «συνέστησαν» να εγκαταλείψουν την πόλη. Έτσι, η Τίνα και ο Αντώνης, φορώντας τις πυτζάμες τους και έχοντας μόνο μερικά κέρματα στην τσέπη, γύρισαν στο σπίτι τους.

Για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις έκανε λόγο ο δικηγόρος του ζευγαριού, κ. Χρυσόστομος Βελάκης, ο οποίος, όπως είπε στη zougla.gr, θα υποβάλλει μήνυση.

Η Τίνα και Αντώνης αποφάσισαν να μη συμμορφωθούν προς τις... υποδείξεις των αστυνομικών. Θα παραμείνουν στην πόλη τους, αποφασισμένοι να μην γυρίσουν «πίσω».

pigi---www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου