Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

σε κρίση οι δυο μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου!



Η εφημερίδα New York Times ανακοίνωσε πως καταργεί πολλές εβδομαδιαίες μόνιμες στήλες για να αντιμετωπίσει τη μείωση των διαφημιστικών καταχωρήσεων, ενώ η Washington Post θα προχωρήσει σε μεγάλη αναδιοργάνωση. Η κατάργηση πολλών μόνιμων...


στηλών θα εξοικονομήσει "εκατομμύρια δολάρια" σε τυπογραφικά έξοδα, χαρτί και έξοδα του προσωπικού, επισημαίνει η εφημερίδα της Νέας Υόρκης.

Ανάμεσα στις μόνιμες στήλες που θα καταργηθούν είναι τα "Ταξίδια" που δημοσιευόταν κάθε Παρασκευή, οι σελίδες μόδας στο ένθετο περιοδικό και ορισμένες σελίδες με τοπικά νέα.

Αντιμέτωπη, όπως και ο υπόλοιπος Τύπος, με τη μείωση του αναγνωστικού κοινού που στρέφεται στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων και με την πτώση των διαφημιστικών καταχωρήσεων, η εφημερίδα έχει ήδη ανακοινώσει αρκετά οικονομικά μέτρα όπως η μείωση κατά 5% των μισθών για ένα διάστημα εννιά μηνών.

Σε ανακοίνωσή του προς τους εργαζόμενους ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Μπιλ Κέλερ εκφράζει την ελπίδα πως αυτά τα μέτρα θα επιτρέψουν να περάσει η χρονιά, χωρίς άλλες περικοπές.

Από την πλευρά της η Washington Post προχωρά σε σημαντική αναδιοργάνωση συγκεντρώνοντας σε μια αίθουσα ("Universal News Desk") όλους τους συντάκτες που ασχολούνται με την έντυπη και την ηλεκτρονική έκδοσή της.

Αυτό το σχέδιο έχει στόχο κυρίως την καλύτερη οργάνωση της έκδοσης, δήλωσε ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Μάρκους Μπράουσλι. "Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους δημοσιογράφους να εργάζονται παράλληλα, να μπορούν να χειρίζονται όλες τις μορφές ενός άρθρου είτε πρόκειται για την έντυπη έκδοση, ή για την ηλεκτρονική, ακόμα και για τις ειδήσεις που στέλνονται στα κινητά τηλέφωνα", επισήμανε.




Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου